Productinformatie

Comfort staat centraal in de collectie werkschoenen van Base Protection. De jonge, innovatie R&D afeling heeft verschillende patenten verkregen welke hebben gezorgd voor de ontwikkeling van werkschoenen die zó comfortabel zijn dat ze zelfs gedragen worden na het werk. 

 

Special

Voor extreme omstandigheden

Veel modellen in de Special line hebben Oudry® technologie. OutDry® is een gepatenteerd mebraan dat een ademende waterproof laag vormt. Vaak is ventilatie een probleem bij waterproofschoenen een probleem omdat er een dichte structuur nodig is om het water buiten de schoen te houden. Het transpiratievocht blijft hierdoor in de schoen. Outdry® voorkomt dit probleem. 

De Outdry® laag wordt thermisch verkleefd aan het materiaal van schoen, zonder naden of andere openingen, dus geen mogelijkheden om water binnen te laten dringen. Vergelijk dit met traditionele waterproof technologie, waarbij water in de bovenste laag van de schoen binnendringt en daarna pas tegengehouden wordt door een waterafwerende laag. Het water komt tussen de binnen- en buitenlaag waardoor de schoenen zwaar en nat worden. Ourdry® voorkomt dit en houdt uw schoen droger, lichter en comfortabeler.

 

LifePlus

Ook hebben een aantal modellen een Lifeplus zool. Deze zool is speciaal ontwikkeld voor werksituaties met veel water op de vloer, denk aan voedingsindustrie, chemische en pharmaceutische industrie. 

De Lifeplus zool heeft een betere grip en de zool is duurzamer in natte omstandigheden. 

 

Hiernaast hebben de meeste modellen de gepatenteerde antivermoeidheidszool TPU-skin.  

Klik hier voor meer productinformatie op de Base Protection website

 

 

Base is een in Italië gevestigd bedrijf dat werkschoenen van de hoogste kwaliteit fabriceert. Base bezit meerdere patenten waarmee zij maximaal comfort kunnen combineren met optimale bescherming. 


Base: design ten dienste van schoonheid, technologie ten dienste van veiligheid. Base ontwerpt, plant en produceert Comfort.

Comfort van professionele schoenen die het leven van de gebruiker beschermen én verbeteren. 

De schoenen van Base Protection zijn het resultaat van onderzoek, planning en een industrieel innovatief proces en ze combineren design en prestaties. 

Het team van Base bestaat uit ontwerpers, onderzoekers en techneuten die aan de wieg staan van nieuwe oplossingen. Hierdoor heeft Base diverse patenten gerealiseerd die verschillende eigenschappen combineren zoals veiligheid en comfort, efficiency en uitstraling, werk en vrije tijd. 

"Dry'n Air" is één van de patenten van Base, Dry'n Air verbeterd de luchtstroom in de schoen waardoor de voeten beter gekoeld blijven tijdens intensieve werksituaties. Een ander voorbeeld is "AirTech + tpu-Skin" door de materialen van de zool zo te veranderen ontstaat er een ervaring als nooit te voren, het draagcomfort verbeterd aanzienlijk en de gebruiker merkt direct verschil.

Base Protection heeft een bredere kijk dan alleen het welzijn van de voet. De klant staat centraal in de organisatie en kan profiteren van meerdere voordelen zoals ondersteuning bij verkoop, customer care en snelle levering. Efficiente dienstleverlening staat centraal in de relatie tot de klanten. 

 

Base Protection. A step forward.