• Antifog veiligheidsbril - 1422064077

    Antifog veiligheidsbril

Antifog veiligheidsbril

Antifog veiligheidsbril - 594bb6e9e8393

Eén van de meest voorkomende klachten bij het dragen van een veiligheidsbril is het beslaan van de glazen. Dit kan voorkomen worden door een antifog veiligheidsbril.

In de Europese norm voor veiligheidsbrillen EN166 staan voorschriften voor een antikrasmarkering (K-markering) en een antifog markering (N-markering). De N-markering, antifog,  geldt alleen voor de binnenzijde van de lens en de K-markering, antikras, alleen voor de buitenzijde. 

De test die uitgevoerd wordt om een antifogmarkering (N) op een veiligheidsbril te krijgen gaat als volgt:

De lens wordt boven een bak met warm water 50°C gehouden. Een veiligheidsbril zonder antifogcoating zal normaal gesproken binnen 1-2 seconden beslaan. Als de antifog veiligheidsbril langer dan 8 seconden niet beslaat dan heeft hij de antifog test doorstaan. Voorafgaand aan de test wordt de bril afgespoeld met water om te voorkomen dat er een tijdelijke antifog coating is aangebracht om de test te kunnen doorstaan. 

 

Antifog veiligheidsbril - antifog_test_en166

 

Bollé Safety is er van overtuigd dat krassen en damp niet slechts op een bepaalde plek gevormd worden. Daarom hebben we besloten om altijd een anti-kras én antifog coating aan te brengen op beide oppervlaktes van de lens, zowel binnen als buitenzijde. De antifog en antikrascoating wordt aangebracht door middel van onderdompeling. En biedt een veel effectiever bescherming dan alle andere coatings die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn. In onderstaand filmpje kunt u zien hoe lang de Platinumcoating het volhoudt boven een stoomapparaat met hete stoom. 

 

Antifog veiligheidsbril - platinum

Laat u overtuigen van de kracht van deze antifog veiligheidsbril

Antifog veiligheidsbril - foto_platinum

Bollé safety antifog veiligheidsbrillen met de speciale Platinumcoating zijn herkenbaar aan de P op de lens (zie onderstaande afbeelding). Dus ziet u de dan weet u zeker dat u een hele goede antifog veiligheidsbril heeft.

Antifog veiligheidsbril - picto-platinum-n

Relevante artikelen

Productinformatie

Wilt u weten waar u een antifog veiligheidsbril kunt kopen? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Dan zoeken wij voor u de dichtsbijzijnde dealer op.