• Keuze valblok - 2068113894

    Welk valblok gebruiken? 

Keuze valblok

Keuze valblok - elagage_couv_hd_zw

Bij werken op hoogte is valbeveiliging essentieel voor uw eigen veiligheid. Maar welke valbeveiliging moet u nou gebruiken? Vandaag behandelen we valblokken. 

Een valblok is een veel gebruikt artikel binnen PBM categorie 3 - valbeveiliging. Een valblok kan in werking worden vergeleken met een autogordel. Wanneer de gebruiker normaal met de bevestigde kabel rondloopt voelt hij/zij geen weerstand. Maar wanneer deze persoon valt en er een te hoge druk op de kabel ontstaat schiet de kabel vast waardoor de gebruiker wordt gestopt in zijn val. Valbeveiliging is erop gemaakt dat bij het vallen geen letsel wordt opgedaan door de stoppende kabel omdat de persoon nog niet té veel snelheid heeft opgedaan bij het vallen.

Wanneer u een valblok uitzoekt krijgt u vele verschillende opties te zien. De drie grootste factoren die de keuze voor een valblok bepalen zijn: 

  • De lengte van de kabel.
  • Het materiaal van de kabel.
  • Het gewicht wat het valblok aankan.

Bij sommige werkzaamheden is meer lengte in de kabel nodig dan bij andere. Hoe langer de kabel, hoe meer  bewegingsvrijheid. Ondanks deze extra vrijheid wordt het niet aangeraden op een grote afstand van het blok te staan aangezien er dan bij een val gevaar voor slingeren kan ontstaan, wat vervolgens kan resulteren in letsel.

Het materiaal van de kabel en het gewicht wat het blok kan dragen is deels met elkaar verbonden. Het materiaal is afhankelijk van het draagbare gewicht, elk materiaal heeft een eigen breekpunt. Het verschil in materialen zit hem vooral in flexibiliteit en gewicht. Wanneer een stalen kabel wordt gebruikt levert dit extra gewicht op en een beperkte flexibiliteit tegenover een lichtgewicht kunststof kabel die wel erg flexibel is.

Voor de beschikbare modellen van Neofeu kunt u hier kijken, http://www.neofeu.com/en/

Voor verder advies over keuze valblok kunt u contact met ons opnemen

Productinformatie

Interesse

Heeft u interesse in het bovenstaande product?
Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.