• Sportieve werkschoenen - 1422064077

    Sportieve werkschoenen

Sportieve werkschoenen

Sportieve werkschoenen

Loop je in je vrije tijd ook altijd op sneakers en baal je ervan als je tijdens je werk weer van de loodzware, stijve werkschoenen aan moet? Dit is toch verleden tijd? 

 

We zien zoveel mensen op zware werkschoenen lopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Natuurlijk heb je als je in de zware industrie of grove bouw werkt, hele stevige werkschoenen nodig. Maar werk je in de installatiebranche, de logistiek of een andere lichte industrie dan kan je kiezen voor zeer sportieve werkschoenen.

 

In een S1P werkschoen heeft een beschermende teenkap, een zogenaamde stalen neus die tegenwoordig allang niet meer van staal is maar van zeer licht composiet. Hiernaast heeft de S!P schoen een beschermende veiligheidstussenzool.

 

Sportieve werkschoenen zien er uiteraard sportief uit, zijn lichtgewicht en hebben de demping die je van een sportschoen mag verwachten. Waarom tijdens je werk met minder genoegen nemen?

 

De sportieve werkschoenen van Base uit Italië zitten boordevol nieuwe innovaties. We noemen er een paar

 

Schokabsorptie

De energie die vrijkomt door de impact tussen de voet en de grond wordt geabsorbeerd: het systeem reageert dynamisch en direct, het maakt gebruik van de impact om de schokken voor de gebruiker te verminderen

 

Verdeling energie

Door de verdeling van energie wordt het lichaam minder belast. Hoe groter de impact, hoe beter de schoen werkt

 

Retourneren energie

De energie wordt aan de drager teruggegeven, het is afhankelijk van de snelheid en de beweging van de voet

 

Stabilisatie

De voet dient voortdurend gestabiliseerd te worden. De zool helpt om de voet recht te houden, zelf tijdens een draaiende beweging. Dit verlicht de druk op de gewrichten in de voet en de rest van het lichaam en vermindert zo het risico op verstuikingen.

 

Kortom, sportieve werkschoenen, een goed idee voor iedereen!