• Stalen of kunststof neus in de veiligheidsschoen - 1422064077

    Stalen of kunststof neus in veiligheidsschoen

Stalen of kunststof neus in de veiligheidsschoen

Stalen of kunststof neus in de veiligheidsschoen - _mg_3518

Als u werkzaam bent in de bouw of bepaalde industriële omgevingen dan heeft u ongeacht te maken met veiligheidsschoenen. Volgens de traditionele normen bevat de veiligheidsschoen een stalen neus. De stalen neus voldoet aan de meeste normen die zijn opgesteld in de europese regelgeving. 

Echter meer recentelijk zijn er ook andere materialen op de markt gekomen die sterk genoeg zijn om de voet te beschermen tegen bepaalde objecten. Zo is de kunststof neus een steeds meer voorkomende keuze binnen de veiligheidsschoenen. 

Wat werkt het beste, een stalen of kunstof neus in de veiligheidsschoen?

Vandaag de dag zijn de verschillen tussen deze soorten materialen terug te brengen tot een handvol aspecten die onderscheid maken. 

  • Hoeveelheid druk die moet worden weerstaan
  • Het totaal gewicht van de schoen
  • Geleiding van elektriciteit
  • Het laten afgaan van metaaldetectors
  • dikte van het materiaal

De bovenstaande factoren variëren van elkaar en kunnen niet worden bestempeld als goed of fout. Beide materialen zijn geschikt voor bepaalde situaties die moeten worden vastgesteld door de gebruiker of de werkgever. Zo zijn er bepaalde industriën waar een gevaar is op vallende objecten of plettende objecten, als deze boven een bepaalde druk komen zal er moeten worden gekozen voor het sterkste materiaal, in dit geval staal. Voor de meeste andere situaties moet de kunststof neus genoeg druk kunnen verwerken. Voor werkzaamheden waarbij er elektrische spanning is kan er worden gekozen voor een kunststof neus die geen elektriciteit geleid. 

Naast de bovenstaande punten zijn er vaak vragen over de ruimte voor de voet door de dikte van het kunststof (die nodig is om genoeg druk te kunnen weerstaan). Vele veiligheidsschoenen met een kunststof neus hebben een storende rand die voor schuring en irritatie kan zorgen. Schoenenfabrikant Base heeft hier een oplossing voor bedacht, door een verlooprubber tussen de rand van de neus en de rest van de schoen te plaatsen wordt comfort gegarandeerd. Naast het wegnemen van de irritatie garandeerd Base ook een van de dunst mogelijke kunststofneuzen (van 6,5 mm) in de industrie en op deze manier een comfortabele maar veilige schoen te garanderen. Deze techniek wordt Slimcap genoemd. 

Door de bovenstaande punten in overweging te nemen kan de juiste keus worden gemaakt in het kiezen tussen een stalen of kunststof neus in de veiligheidsschoen. 

Wilt u meer weten over de kunststof en stalen neuzen van Base, kijk dan verder bij de aangeboden producten of kijk op http://www.baseprotection.com/en/

 

 

 

Relevante artikelen

Intresse

Heeft u interesse in het bovenstaande product?
Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.