• Veiligheidshelm met vizier - 1422064077

    Veiligheidshelm met vizier

Veiligheidshelm met vizier

Veiligheidshelm met vizier - afbeelding20

De veiligheidshelm algemeen bekend, beschermt het hoofd tegen vallende voorwerpen het stoten van het hoofd en in sommige gevallen tegen het beschermen van het hoofd wanneer de gebruiker valt. Naast deze functionaliteiten kan de helm ook worden gecombineerd met andere beschermende middelen zoals gehoorbescherming en bescherming van het gezicht. In dit artikel zullen wij de verschillende toepassingen en situaties schetsen waarbij een veiligheidshelm met vizier moet worden gedragen.

Zo zijn er vizieren die fungeren als een veiligheidsbril. Het voordeel van een fizier ten opzichte van een veiligheidsbril onder een helm is het verhoogde comfort de bril hoeft niet meer onder de helm/gehoorbescherming gedragen te worden, doordat het vizier direct aan de helm is bevestigt. Dit geeft een groter zichtsveld en voor brildragers de mogelijkheid om comfortabel onder het vizier de eigen bril op sterkte te dragen.

Veiligheidshelm met vizier - kask_visor_v2_transparent

Deze zelfde vizieren zijn ook verkrijgbaar als gelaatsscherm, deze beschermt het volledige gezicht voor fijne rondvliegende deeltjes, ook voor het gelaatsscherm geld dat deze het comfort verhoogt en het zichtveld verbreed. 

Veiligheidshelm met vizier - kask_visor_full_face_transparent

Naast gesloten polycarbonate gelaatsschermen zijn er ook vizieren met gaas beschikbaar. Deze vizieren zijn geschikt voor situaties waar gevaar uitsluitend dreigt voor grotere deeltjes, bijvoorbeeld in de bosbouw of andere groen werkzaamheden. Zeker in de warme zomermaanden kan een veiligheidshelm met vizier gemaakt van gaas verhoogd comfort bieden ten opzichte van een veiligheidshelm met vizier gemaakt van polycarbonaat. 

Veiligheidshelm met vizier - wvi0006_mesh_visor

Interesse