• Verschillende niveaus gehoorbeschermers - 324168776

    Welke gehoorbescherming? 

Verschillende niveaus gehoorbeschermers

Verschillende niveaus gehoorbeschermers - active_300dpiskriv

Gebruikers van gehoorbescherming weten dat er per situatie rekening moet worden gehouden met de hoeveelheid dB op deze locatie, aan de hand hiervan moet de gehoorbescherming worden geselecteerd. Niet elke oorkap is geschikt voor elke situatie, er zijn verschillende niveaus gehoorbeschermers. 

Er bestaan verschillende soorten gehoorbeschermers: 

  • Oorkappen gehoordemping door middel van een kap om de gehele oorschelp heen, er worden verschillende niveaus gehoorbeschermers aangeboden binnen het oorkappen segment.
  • Oorpluggen, dopjes, stopjes kleine capsules die worden aangebracht in de binnenkant van het oor. Geschikt voor situaties met weinig geluidsoverlast.
  • Otoplastieken op maat gemaakte oordoppen die zowel in vorm als in demping worden aangepast voor de gebruiker.

Oorkappen worden in eerste instantie onderverdeeld in passieve en actieve. Passief staat voor een statische klassieke oorkap die tot een bepaalde frequentie het geluid buitensluit. Actieve oorkappen filteren het schadelijke geluid maar laten essentiële geluidsbronnen door, zoals de stem van een collega die tegen u praat. Daarnaast bestaan er actieve oorkappen die ook radio ontvangen of eigen muziek van de gebruiker kunnen afspelen. 

Oorkappen worden onderverdeeld in verschillende niveaus gehoorbeschermers : 

SC3, De oranje SC3 oorkappen zijn geschikt  voor gebruik in situaties met lage frequenties. Deze oorkappen zijn geschikt voor gebieden met extreem hard geluid zoals vliegvelden, autoracen, tijdens gebruik van een pneumatische boor, etc.

SC2, De gele SC2 oorkappen zijn geschikt voor omgevingen met een gemiddeld tot hoog geluidsniveau (dB). De beste keuze in hoogfrequent geluid situaties. Geschikt voor een breed scala van toepassingen zoals de bouw en de bouw, bosbouw, industriële gebieden, productiegebieden, landbouw, enz.

SC1, De groene SC1 oorkappen worden gebruikt in algemene industriële werkomgevingen. Geschikt voor situaties met een lage tot gemiddelde hoogte van geluid (dB) en gemiddelde tot hoge frequenties.

 

 

Productinformatie

Interesse

Heeft u interesse in het bovenstaande product?
Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.