• Neofeu

Productinformatie

Alle PBM's voor valbeveiliging zijn aangemerkt als klasse 3 persoonlijke beschermingsmiddelen tegen hoge risico's. Dit betekent dat er extra eisen aan de productie worden gesteld. Hiernaast moeten deze artikelen jaarlijks gekeurd worden. Dit kan door Neofeu gedaan worden of u kunt een speciale training bij Neofeu volgen om te leren hoe u uw eigen PBM kunt keuren in overeenstemming met de Neofeu inspectie procedures. 

Valbeveiliging moet uit drie onderdelen bestaan. De werksituatie bepaalt welke valbescherming de voorkeur verdient.

  • een vast en stevig bevestigingspunt voor de beveiligingskabel;
  • een harnas dat de medewerker via een kabel verbindt met het bevestigingspunt; en
  • een valstopapparaat of valdemper.

 

Harnassen

Een harnas is bedoeld om de krachten die tijdens een val op het lichaam worden uitgeoefend te verdelen over de romp

en om valbeveiligingsapparatuur te bevestigen.

 

Harnasgordels bestaan uit een riemenstelsel die de romp van de gebruiker op verschillende plaatsen onderteunt bij een val. De riemen komen op de rug bij elkaar samen in een zogenaamde D-ring. Aan deze D-ring wordt de valbeveiliging vastgemaakt. 

 

Er zijn ook harnassen met D-ringen aan de voorzijde. Als deze als bevestingspunt voor valbeveiliging gebruikt mogen worden staat het punt gemarkeerd met een "A". Op sommige harnassen zitten aan de voorzijde 2 bevestigingspunten die gezamenlijk gebruikt moeten worden. Deze zijn dan gemarkeerd met "A2 ". 

Ongemarkeerde ringen aan de voorzijde mogen alleen gebruikt worden werkpositionering. 

 

Neofeu heeft uitgebreide collectie harnassen voor diverse toepassingen, gecertificeerd voor diverse normen en in verschillende prijsklasses.

 

 

Klik hier voor productinformatie op de Neofeu website

 

Neofeu heeft een lange historie, in design, ontwikkeling en productie van valbeveiliging. ISO 9001 gecertificeerd, een trote Franse fabrikant ondersteund door voornamelijk europese toeleveranciers. Neufeu streeft naar het behouden van de hoogste kwaliteit. Het Neofeu team levert u en uw medewerkers de beste uitrusting speciaal toegepast op de situatie waar u in werkt.

Download hier de Neofeu catalogus