• Neofeu

Productinformatie

Alle PBM's voor valbeveiliging zijn aangemerkt als klasse 3 persoonlijke beschermingsmiddelen tegen hoge risico's. Dit betekent dat er extra eisen aan de productie worden gesteld. Hiernaast moeten deze artikelen jaarlijks gekeurd worden. Dit kan door Neofeu gedaan worden of u kunt een speciale training bij Neofeu volgen om te leren hoe u uw eigen PBM kunt keuren in overeenstemming met de Neofeu inspectie procedures. 

Valbeveiliging moet uit drie onderdelen bestaan. De werksituatie bepaalt welke valbescherming de voorkeur verdient.

  • een vast en stevig bevestigingspunt voor de beveiligingskabel;
  • een harnas dat de medewerker via een kabel verbindt met het bevestigingspunt; en
  • een valstopapparaat of valdemper.

 

Lijnen

Binnen het valbeveilingsassortiment heeft Neofeu een ruime collectie lijnen / touwen

Lijnen

Enkele lijnen of Y-model 

 

 

 

Positioneringslijnen

Een positioneringslijn mag uitsluitend worden gebruikt als gebiedsbeperking en nooit in situaties waarbij een val mogelijk is. Met de juiste lijnlengte kan men voorkomen dat iemand in een gevaarlijk valgebied terecht komt.

 

 

Lijnen met schokdemper

Een lijn die langer is dan 0,5 meter en die gebruikt wordt voor valbeveiliging dient voorzien te zijn van een schokdemper. Er moet uiteraard voldoende vrije ruimte zijn onder de voeten van de beveiligde persoon om een geremde val mogelijk te maken. Daarom wordt geadviseerd om vanglijnen met schokdemper alleen te gebruiken boven 6 meter hoogte. 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor productinformatie op de Neofeu website

 

Neofeu heeft een lange historie, in design, ontwikkeling en productie van valbeveiliging. ISO 9001 gecertificeerd, een trote Franse fabrikant ondersteund door voornamelijk europese toeleveranciers. Neufeu streeft naar het behouden van de hoogste kwaliteit. Het Neofeu team levert u en uw medewerkers de beste uitrusting speciaal toegepast op de situatie waar u in werkt.

Download hier de Neofeu catalogus