• OX-ON

Productinformatie

 

Chemische beschermingshandschoenen

Bij het werken met oliën en chemische stoffen beschermt u niet alleen u handen maar ook uw zenuwstelsel en organen.

Wat is belangrijk bij de keuze van handschoenen voor chemische bescherming: 

U moet weten of de handschoen geschikt is voor gebruik met de chemicalieën waar u mee werkt. In de regel zijn chemische beschermingshandschoenen voor eenmalig gebruik. Zij mogen niet worden hergebruikt. Bij hergebruik zou de chemische stof in aanraking met uw huid kunnen komen. Een dikkere handschoen betekent vaak dat het langer duurt voordat de chemische stof is doorgedrongen. Het is niet altijd met het blote oog zichtbaar dat chemsiche stof is doorgedrongen. Als de handschoen beschadigd is, is hij niet langer geschikt voor gebruik. 

De norm EN 374 schrijft voor waar een chemisch bestendig handschoen aan moet voldoen en welke testern er op uitgevoerd moeten worden. 

Bij twijfel altijd eerst uitzoeken of u de geschikte handschoen heeft!

 

 

 

 

Bij meer dan 50% van de bedrijfsongevallen zijn handen en/of armen betrokken.  Een aantal redenen om werkhandschoenen te dragen: Bescherming scherpe voorwerpen, meer grip, bescherming tegen chemicalieën, voorkomen van infecties, bescherming tegen hitte of juist koude, schokabsorbtie. 

OX-ON is een deense leverancier van werkhandschoenen. We hebben een brede range aan werkhandschoenen voor verschillende toepassingen voor een zeer aantrekkelijke prijs.

 

 

Download hier de OX-ON catalogus